Slalomskola

slalomskola  2024

Vi tycker det är otroligt kul att era barn vill vara med i Valfjällets slalomskola 2024. I detta välkomstbrev kommer en del info som kan vara bra att känna till: 

  • Första träningen är den 8 januari kl 18.00 för samtliga grupper. Längst ner i detta mail ser ni vilken grupp ert barn skall vara med i. Nybörjargruppen träffas vid ponnyliften, gul grupp vid knappliften och grön, blå och röd vid ankarliften. 
  • Vi rekommenderar att man använder slalomskidor och inte twintip, men det är inget måste. Stavar börjar man använda i blå grupp, före dess kan man lämna stavarna hemma. Hjälm och ryggskydd använder man i alla grupper. 
  • Alla barn är fördelade i olika grupper. Efter första träningen flyttar vi de barn som vi anser skall vara i en annan grupp. Vi flyttar inga barn under första träningen utan ni blir informerade innan träning två om ert barn skall vara med i en annan grupp. Vilken grupp ert barn börjar i ser ni längst ner i detta dokument. 
  • Vi ser gärna att ni sätter namnlappar på era barns hjälmar,  då blir det enklare för oss att lära namnen. Sätt gärna lappen så den inte hamnar under skidglasögonen. Det kan även vara bra att komma ihåg att göra ett toalettbesök innan träningen börjar. 
  • Alla som är med i slalomskolan ska ha ett liftkort. För dem som är 6 år och yngre behövs inget säsongskort, men vi vill ändå att de har ett keycard. Dessa finns att köpa för 60 kr i liftkortskassan. Första måndagen finns det personal på plats som kan hjälpa till med detta. 
  • Valfjällscupen består av tre olika tävlingar där våra åkare får testa att köra bana på tid. Banan sätts i Mats Olsson backen och vi uppmuntrar alla våra åkare att vara med. För de åkare som inte vill åka på tid sätter vi även en bana i familjebacken så alla våra åkare får chans att köra bana. Första Valfjällscupen är 29 januari. Vill ert barn vara med och köra på tid i Mats Olsson backen så anmäler ni ert barn till cupen. Vill man inte köra på tid är man med och kör i familjebacken med sina vanliga ledare.

Stort tack för årets prestationer 2023

Kolla in vilken härlig säsong det blev och vilka fantastiska ledare i fina utklädander på avslutningen

Välkommen till Slalomskolan 2023

Vi tycker det är otroligt kul att era barn vill vara med i Valfjällets slalomskola 2023. I detta välkomstbrev kommer en del info som kan vara bra att känna till:

Första träningen är den 9 januari kl 18.00 för samtliga grupper. Gruppindelning har skickats ut via e-post. Nybörjargruppen träffas vid ponnyliften, gul grupp vid knappliften och grön, blå och röd vid ankarliften.

Vi rekommenderar att man använder slalomskidor och inte twintip, men det är inget måste. Stavar börjar man använda i blå grupp, före dess kan man lämna stavarna hemma. Hjälm och ryggskydd använder man i alla grupper.

 Alla barn är fördelade i olika grupper. Efter första träningen flyttar vi de barn som vi anser skall vara i en annan grupp. Vi flyttar inga barn under första träningen utan ni blir informerade innan träning två om ert barn skall vara med i en annan grupp

Vi ser gärna att ni sätter namnlappar på era barns hjälmar, då blir det enklare för oss att lära namnen. Sätt gärna lappen så den inte hamnar under skidglasögonen. Det kan även vara bra att komma ihåg att göra ett toalettbesök innan träningen börjar.

Alla som är med i slalomskolan ska ha ett liftkort. För dem som är 6 år och yngre behövs inget säsongskort, men vi vill ändå att de har ett keycard. Dessa finns att köpa för 60 kr i liftkortskassan. Första måndagen finns det personal på plats som kan hjälpa till med detta.

Valfjällscupen består av tre olika tävlingar där våra åkare får testa att köra bana på tid. Banan sätts i Mats Olsson backen och vi uppmuntrar alla våra åkare att vara med. För de åkare som inte vill åka på tid sätter vi även en bana i familjebacken så alla våra åkare får chans att köra bana. Vill ert barn vara med och köra på tid i Mats Olsson backen så anmäler ni ert barn till cupen. Vill man inte köra på tid är man med och kör i familjebacken med sina vanliga ledare.

Under onsdagar kommer Tomas P att ge tips om hur man ska valla skidor. Mer info om datum för detta kommer på vår hemsida.

Alla grupper får egna Supertext grupper, där får ni info som rör slalomskolan och ni kan även skriva om ni har några funderingar. Vi publicerar även info på vår Facebooksida och hemsida

Vi tar gärna emot hjälp i Slalomskolan. Vi är tacksamma om några föräldrar kan hjälpas åt att stå i liftarna under träningarna. Vissa barn behöver hjälp med att ta liften. Vill ni hänga med i backen under träningarna är ni hjärtligt välkomna, det finns alltid något man kan hjälpa till med.

I antagningsmailet till slalomskolan skickades det med en lista för bemanning av lift på Skicenter. Detta är en del av vårt avtal för att vi skall få träna i Valfjället. Vi har mindre pass än deltagare så alla har inte blivit tilldelade ett pass. Vi ser gärna att man kan ställa upp om någon behöver hjälp med att byta sitt pass.

Under träningarna kommer vi jobba med att ta olika teknikmärken i Slalomskolan. Ett teknikmärke består av fler olika kriterier. Teknikmärket kan man sedan köpa på någon av de sista träningarna.

 På vår facebooksida hittar ni info om årsavgiften till Slalomskolan. Det är ett krav att vara medlem i klubben om man deltar i slalomskolan. Vår kassör Lars-Erik Börjesson är tacksam om man betalar in denna så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att få hänga med alla fantastiska barn i backen, detta kommer bli en kanon säsong! Har ni funderingar är det bara att höra av sig!