Träningsgrupper

Vi tränar måndagar, onsdagar kl. 18-20.
Alla som är intresserade är välkomna att vara med i träningsgrupperna.

Krav för att träna med ”träningsgrupperna” är att ha ambitionen att delta i Valfjällscupen och minst 1 deltävling i Lilla Världscupen (LVC-kval) som är en regional tävlingscup i värmland.

Hjälm, ryggskydd och alpina skidor (ej twintip) är också en förutsättning.

Vår målsättning med ”Träningsgrupperna” är att ge dom en bred bas och vägleda dom vidare. Vi skall ge dom en stark grundteknisk och kunskapsmässig bas att gå vidare med in i junioråldern. Vår förhoppning är att många tar steget vidare till skidgymnasier och/eller utvecklas till ledare inom klubben. 

Vi tränar måndagar och onsdagar kl. 18-20.
Vi kommer att köra extraträning på torsdagar kl. 18-20 med Tom Carlsson. Denna träning är riktad mot U14 och äldre, yngre åkare får gärna vara med och testa teknik- och racebanor.

7-8 åringar som har målsättning att börja tävla är välkomna att köra slalomskola på måndagarna samt träna med ”racegruppen” på onsdagskvällarna.

Gruppindelning: (U8, 7-8 år) (U10, 9-10 år) (U12, 11-12 år) (U14, 13-14 år) (U16, 15– år)


Ledare:  Daniel H,Patrik B, Tomas P, Tom C, Thomas B, Michael B, Jon A, Andreas W, Annie B,

Resurs: Föräldrar 

Varje träningsgrupp har en lagledare, vars roll är att sköta informationsflödet mellan tävlingsgruppen och föräldrar. Lagledaren ska vara det naturliga förstahandsvalet för medlemmarna att söka information om hur klubbens verksamhet fungerar och frågor om barnens utrustning vid träning och tävling.